Allemaal geboren met een hart, een witte en een zwarte wolf....

Allemaal geboren uit een moeders schoot, soms een moeder waardig, helaas soms ook niet.

Allemaal uit vlees en bloed, een hartslag die als die kiest voor leven, als een drum z’n ritme zoekt doorheen een microkosmos in de grote macrokosmos.

We hebben allemaal de mogelijkheid in ons om gelukkig te zijn en anderen geluk toe te zenden, we kunnen allemaal kiezen voor de Liefde en het Licht. Wat is er mis gegaan? Waar is ons geweten en ons verantwoordelijkheidsgevoel voor andere mede-mensen.

Ik kan nu zeggen dat ik groot ben, bijna volwassen op m’n 33e, grijze lokken die niet een hoge leeftijd verraden, maar een grote bezorgdheid.

Wat volgt is slechts een uiterst kleine opsomming van een paar gruwelijkheden die me diep raken en waar ik die grijze haren mede heb aan te danken. Helaas dankbaar ben ik niet, niet daarvoor.

Ik ben wel dankbaar voor m’n persoonlijke kans, geboren te zijn uit een Belgische moeder en vader, slechts kleine moeilijkheden te hebben ervaren zoals scheiding, teleurstelling groot en klein, ook teleurstelling in de mens, ziekte, lichte onderdrukking als vrouw, racistische opmerkingen, verlies etc. Die moeilijkheden waren en zijn peanuts als je ziet waar mensen met minder geluk tegenover komen te staan...En ik heb dat geluk vooral te danken aan de inzet van een mooie, bijzondere moeder die me geluk toezond en me de kracht heeft gegeven om vanaf een bepaalde leeftijd in te staan voor m'n eigen geluk, een wondere leerschool met veel vallen en veel opstaan. 

De opsomming die volgt zegt het allemaal, maar creëert nog meer vragen en onduidelijkheid:

Wat is er met ons ‘mens’ aan de hand? Waarom laten we de zwarte wolf in ons hart de witte wolf verslaan? En hoe gaan we ermee om? Kan er nog hoop zijn?

Hier volgt de uiterst korte, maar al veeeeeel te lange opsomming van enkele serieuze moeilijkheden waar een mens mee te maken krijgt:

FGM (Female Genital Mutilation) bij meisjes met als doel: HUWELIJK, kindsoldaten, kindhuwelijken, inbinden van de voeten van jonge meisjes met als doel: HUWELIJK, eremoord, uitsluiting en verbanning van verkrachte vrouwen, sati: de vrouw mee op de brandhaard als haar man eerder sterft dan haar, groepsverkrachtingen, verkopen van vrouwen, kinderen en mannen op de slavenmarkt in ruil voor een pakje sigaretten, onthoofden van kinderen en mannen en vrouwen, vluchtelingen de boten op zetten, niet gevend om het leven van elk individu, nergens een thuis, persvrijheid onderdrukken, kinderen ontvoeren voor de zwarte markt waarbij elke meest gruwelijke daad gerechtvaardigd zou zijn, racisme van alle kanten in wederzijdse richting, uitmoorden, ophangen van mensen omdat ze met een zwarte huid geboren zijn, bij zich dragen van geweren en hopen dat jij de trekker als eerste kan overhalen bij een volgende ontmoeting, met stokslagen verjagen worden omdat je geboren bent in de laagste klasse, meisjes worden gecontroleerd op maagdelijkheid, een must voor de mannen die hen moeten trouwen, geen school vr jonge jongens en meisjes omdat volwassenen ze beter kunnen gebruiken als werkhulp thuis of op de boot of in een verre stad, als seksspeeltje of slavenarbeid, vergassen van mensen, kinderen, mannen en vrouwen om ervan verlost te zijn, hongersnood, oorlog, folteringen, vaccinatie aanslag op ethnische groeperingen, familiedrama's, pesterijen, ..............

Het maakt m'n gedachten en wereldbeeld zwart...o, witte wolf, wandel alsjeblieft door m'n slagaderen en aderen, toon elke cel dat ook jij er bent....en maak m'n gedachten puur en helder, als een wit licht die zachtheid brengt naar m'n mede-mens op deze wereld...

Lieve mensen, lieve mannen en zonen, lieve vrouwen en dochters…..geef de wereld het Licht terug……